Letsaltet kylling med pikant dressing

4 pers.

Ingredienser

1 liter vand
125 g groft salt
50 g rørsukker
4 kyllingebrystfileter

Kogelage:
3/4 liter vand
1 gulerod
1 løg
et par stilke persille

Dressing:
4 skalotteløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 håndfuld frisk basilikum
1 frisk, rød chili
1½ dl koldpresset rapsolie
1½ dl skummet bouillon fra kogning af kødet
½ dl vineddike

Fremgangsmåde

Giv vand, salt og rørsukker et opkog og lad det blive koldt. Læg kødet i lagen og lad det trække 6 timer i køleskab.

Kogelage:
Skær gulerod og løg groft, løg det i vandet sammen med persillestilkene og lad det koge op.

Hæld saltlagen fra kyllingen ud og læg kødet i det kogende vand. Dæmp varmen og lad det pochere i 20 minutter. Lad kyllingestykkerne afkøle i vandet.

Pisk dressingen sammen af fintsnittet skalotteløg, finthakket peberfrugter, strimlet basilikum, finthakket chili, skummet bouillon fra kogning af kylling og vineddike.

Når der serveres, skæres kødet i tynde skiver på skrå og anrettes dekorativt med dressingen.

Velbekomme.