Laksebøffer med lime og ingefær


4 pers.

Ingredienser

500 g fersk laksefilet
1 æggehvide
3 spsk. rismel eller ½ dl kogte, kolde ris
1-2 spsk. ingefær, revet
2 tsk. wasabipulver
3-4 spsk. bredbladet persille, hakket
salt, friskkværnet peber
2 spsk. fintrevet limeskal
lidt olie til stegning

Dip:
1 dl limesaft
1 dl soya
lidt rørsukker

Fremgangsmåde

Afpuds laksekødet, fjern evt. skind det brunlige fedtlag lige nedenunder. Skær kødet i små tern og hak det til en grov tatar med en god skarp kniv. Rør kødet med æggehvide. Tilsæt rismel/kogte ris, ingefær, wasabipulver, hakket persille, salt, friskkværnet peber og limeskal.

Rør dippen sammen og smag til med sukker.

Form farsen til 8 flade bøffer og steg dem ved lav varme i olie. Steg dem i 8-10 minutter IALT!!
Server med rucolasalat, dip og gerne noget groft, lækker brød.

Velbekomme.