Peberbøf med abrikoser


4 pers.

Ingredienser

4 oksesteak
‘5 pebre’ blanding
flagesalt
æggehvide
6 spsk. blå birkes
olie og smør til stegning

Abrikoser:
500 g friske abrikoser
2 dl vand
4 spsk. vineddike
1 dl appelsinsaft
100 g sukker
2 tsk. hel kanel
6 hele nelliker

Bønner:
400 g lange, brede bønner
salt
lidt olie
1-2 spsk. fløde 9%

Fremgangsmåde

Krydr bøfferne godt med den knuste peberblanding og lidt flagesalt. Sørg for, at det er gnedet godt ind i kødet, så det sidder fast og lad det trække lidt.
Halver de friske abrikoser og tag stenene ud. Kog vand med vineddike, appelsinsaft, sukker, kanel og nelliker. Tilsæt abrikoser og lad det simre i 3 minutter. Afkøl i lagen.

Del de lange, brede bønner i ca. 4 cm. stykker og kog dem i 8 minutter i letsaltet vand.

Vend bøfferne i letpisket æggehvide og dernæst i birkes, som klappes godt fast. Steg/grill dem i ca. 4 minutter på hver side (eller efter ønske).
Lige inden servering, ristes de kogte bønner let på en pande i lidt olie. Rør lidt fløde 9% i tilsidst.

Velbekomme.