And med ristede kartofler

4 pers.

Ingredienser

1 frisk, renset berberiand (83,5 kg.)
3 citroner
salt, friskkværnet peber
1 liter hønsebouillon
saft af 1 citron
1 spsk. flydende honning

Server med:
40 små nye kartofler
lidt olie
lidt pesto
40 små skalotteløg eller 10 store
½ liter hønsebouillon
bælgede ærter af 2 kg friske ærter
lidt frisk mynte

Fremgangsmåde

Prik andens skind tæt med en nål. Krydr anden inden i med salt og friskkværnet peber og læg en citron skåret i 2 indeni.
Skær 2 citroner i skiver, læg dem i bunden af en bradepande og læg anden med brystet opad ovenpå citronskiverne. Steg i 1 time ved 160 grader.
Hæld smeltet andefedt fra, stil bradepanden tilbage i ovnen og hæld lidt hønsebouillon ved. Efter ½ time pensles anden med citronsaft blandet med honning. Anden skal ialt have 3 timer i ovnen og så hvile i ½ time, inden den skæres ud.
Læg bambuspinde i koldt vand i ½ time inden de skal bruges. Skrab kartoflerne og kog dem knap møre i saltet vand. Lad dem dryppe af og sæt dem på bambuspindene. Rist kartoflerne sprøde i lidt olie i et fad ved 200 grader i ca. 10 minutter. Tilsæt pesto og vend kartoffelpindene rundt i det.
Giv skalotteløg et opkog i vand og pil dem. Kog løgene i 6-8 minutter i hønsebouillon. Tilsæt bælgede ærter og kog i yderligere 3-4 minutter. Afdryp og vend med frisk, klippet mynte.

Velbekomme.