Fyldte vinbladsdolmere

30 stk.

Ingredienser

3-400 g vinblade
2 løg
3 spsk. jomfruolivenolie
125 g jasminris
75 g pinjekerner
50 g korender
1 tsk. tørret oregano
1/4-½ tsk. stødt kanel
1/4-½ tsk. allehånde
2½ dl kogende vand
lidt frisk mynte

Kogelage:
3/4 dl citronsaft
½-1 dl jomfruolivenolie
2 dl kogende vand
et nip safrantråde

Fremgangsmåde

Blancher vinbladene i kogende vand, overhæld dem med koldt vand og læg dem med årene opad på rene viskestykker. Dup dem tørre og klip bladstilkene af.
Til fyldet hakkes løgene og svitses i olie. Tilsæt ris, pinjekerner, korender og tørrede krydderier. Spæd op med vand og kog under låg i 10 minutter.
Tag gryden af varmen og lad blandingen trække i 10 minutter og rør fyldet igennem. Smag evt. til med hakket mynte.
Læg lidt fars midt på hvert vinblad. Løft først stilksiden og fold dernæst bladsiderne ind. Rul til sidst bladene fast sammen mod spidsen.
Læg et par ufyldte vinblade i bunden af et ovnfast fad, læg dolmerne ovenpå, kom flækket hvidløg og en strimmel citronskal ved, hæld kogelagen over.
Dæk med vinblade og låg eller stanniol. Lad dolmerne snurre ved 150 grader i ca. 1 time.

Velbekomme.