Syltede auberginer

4 pers.

Ingredienser

2 små eller medium auberginer
½-1 tsk. stødt gurkemeje
6 spsk. solsikke- eller vindruekerneolie til stegning

Syltelage:
3/4 l hvidvinseddike
1½ dl vand
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. sorte peberkorn
2-3 små, tørrede chilier
1 løg
1-2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Skær auberginerne i ½ cm. tykke skiver og steg dem portionsvis i olie, med et godt drys gurkemeje. Brug en slip-let pande og endelig IKKE mere end 6 spsk. olie til hele portionen.
Tryk skiverne ned mod pandens bund med en paletkniv under stegningen, vend dem midtvejs. Når de er gyldne, lægges de på køkkenrulle kort tid og derefter i sylteglas.
Til lagen blandes eddike med vand, sukker, salt, peber og chili – giv det et opkog. Kog et minut eller 2 og tag fra varmen.
Pil og skær løg i kvarte, som deles i tynde skiver fra top til bund. Hak hvidløg fint, kom begge dele i lagen. Når lagen er fingervarm, hældes den over auberginerne. Stil det i køleskab og lad det trække 1-2 dage.

Velbekomme.