Kartofler som tapas

god tapasret

Ingredienser

1 kg. små nye kartofler
2-3 fed hvidløg
saft af 2-3 store citroner
4 spsk. jomfruolivenolie
6-8 laurbærblade
Maldon sal
friskkværnet peber

Server med:
1 tsk. dijonsennep
1/4 dl vineddike
½ dl olivenolie
1 lille glas artiskokhjerter
4-6 skiver parmaskinke, fedtkant skåret af

Fremgangsmåde

Giv kartoflerne et hurtigt opkog, hæld vandet fra og læg dem i et ovnfast fad. Knus hvidløgsfed let med en kniv. Tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser, bland det hele og sæt i ovnen ved 200 grader i ½ time. Vend kartoflerne undervejs og dryp dem evt. med mere olivenolie.
Ryst imens sennep, eddike og olie til en dressing. Mariner artiskokhjerterne i det i ca. 30 minutter.
Læg parmaskinke fladt på bagepapir og bag skiverne i ovnen ved 210 grader i ca. 5 minutter.

Server kartoflerne varme fra bradepanden med den sprøde skinke og de marinerede artiskokker.

Velbekomme.