Marengskage med sommerfrugt


4 pers.

Ingredienser

500 g jordbær
6 nektariner
½ liter vand
250 g sukker
saft af 1 citron
2 vaniliestænger

Kage:
5 bægre pasteuriserede æggehvider
300 g sukker
2 tsk. eddike
smør og mel til form

Server med:
1/4-½ dl græsk yoghurt 10%
korn af 1/4 stang vanilie
2 spsk. sukker

Fremgangsmåde

Skyl og nip jordbærren og skær dem i halve eller kvarte. Skær nektariner i både.
Bring vandet i kog med sukker, citronsaft og flækkede vaniliestænger. Kog i 1 minut, afkøl lagen og bland den med frugten. Lad den marinere i et par timer i køleskabet.
Imens, piskes æggehviderne stive. Tilsæt lidt efter lidt og under konstant piskning først sukker og til sidst eddike.
Smør et ovnfast fad – ca. 2½ liter – og sigt lidt mel over. Hæld marengsmassen i og sæt formen i en 125 grader varm ovn i ½ time. Skru op til 160 grader og bag videre i 35 minutter. Lad den køle af i formen, stillet på en rist.
Lige inden servering piskes yoghurt med vanilie og sukker. Dæk kagen med blandingen. Drys lidt afdryppede frugter over og server resten til.

Velbekomme.