Stikkelsbærmousse

4 pers.

Ingredienser

½ dl vand
1 dl sukker
200 g modne stikkelsbær
2 blade husblas
200 g mager kvark 5+
korn af 1 stang vanilie
1 pasteuriseret æggehvide
stikkelsbær og pistacienødder (usaltede) til pynt

Fremgangsmåde

Kog vand og sukker i en lille gryde ved mellem varme i ca. 5 minutter, til det ikke bobler voldsomt mere. Kom skyllede og ribbede stikkelsbær i og kog i 5 minutter ved lav varme. Mos massen grundigt.
Udblød husblas i 5 minutter i koldt vand og smelt den direkte i den varme frugtmasse. Afkøl, til massen ikke længere er brandvarm, men UDEN at den stivner. Rør kvark og vaniliekorn i. Pisk æggehviden stiv og vend den i. Server i portionsglas, pyntet med stikkelsbær og lidt hakkede, usaltede pistaciekerner.

Velbekomme.