Lun kartoffelsalat med chili

4 pers.

Ingredienser

8 faste kartofler
2 rødløg
2 fed hvidløg
½ rød peberfrugt
1 frisk, rød chili
2 spsk. god olivenolie
½ tsk. knust koriander
salt, friskkværnet peber
1 spsk. sherryeddike
4-5 dl hønsebouillon
1 laurbærblad
lidt revet limeskal
1 bdt. bredbladet persille, hakket
1 spsk. balsamico

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.
Skær rødløg og hvidløg tyndt. Skær peberfrugt i tynde strimler. Fjern kernerne fra chilien og skær også den i tynde strimler. Sauter løg, hvidløg, peberfrugt og chili i lidt olie i 5-6 minutter. Det skal ikek blive helt brunt, men løg og peberfrugt må gerne blive lidt gyldne i kanterne. Tilsæt koriander, salt, friskkværnet peber og sherryeddike. Lad eddiken dampe væk. Tag grønsager af varmen og hæld dem op i en skål.
Kog kartoffeltern møre sammen med laurbærbladet i bouillon. Tag dem op og bland dem med de andre grønsager. Kog bouillonen ind til ca. 1 dl og hæld den over kartofler og grønsager. Vend det hele godt rundt og smag til med salt, friskkværnet peber og balsamico. Pynt med persille lige inden servering.

Velbekomme.