Kartofler med parmaskinke


4 pers.

Ingredienser

150 g feldsalat
2 dl balsamico
8 tynde skiver parmaskinke
4 faste kartofler
2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
purløg

Fremgangsmåde

Skyld feldsalaten godt. Kog balsamico ind til 1/4 ved svag varme (konsistensen skal være sirupsagtig) og lad den blive kold.
Læg skinken på en kold slip-let pande og steg dem sprøde i eget fedt. lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Skrub kartoflerne og skær dem i skrå skiver, ca. ½ cm. tykke. Skyl og tør dem grundigt. Steg skiverne møre i olie og drys dem med salt. Læg feldsalaten på tallerkner og læg skinke og kartoffelskiver lagvis ovenpå. Kværn peber over og dryp med olie og balsamicosirup. Pynt med friskklippet purløg.

Velbekomme.