Kartoffelsalat med chorizo

4 pers.

Ingredienser

100 g rucola
5-600 g nye kartofler
150 g friske, grønne bønner
2 skalotteløg
½ frisk, rød chili
1 håndfuld mandler
1-2 chorizopølser eller anden krydret pølse
1 spsk. olivenolie
1 tsk. citronsaft
2 spsk. balsamico
3-4 spsk. jomfruolivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
1 bdt. purløg
1 lille bdt. frisk koriander eller bredbladet persille
1 bdt. dild

Fremgangsmåde

Skrab kartoflerne, kom den i kogende, letsaltet vand og kog dem til de er netop møre, ca. 10 minutter. Hæld kartoflerne i en si og hæld koldt vand over. Skær dem evt. i mindre stykker og kom dem i en skål.
Nip bønnerne og kom dem i spilkogende, letsaltet vand i 3-4 minutter. Hæld dem derefter i isvand, så bliver de ved med at være flotte og grønne. Sigt bønnerne og skær dem i mindre stykker, bland dem med kartoflerne.
Hak skalotteløg fint. Skær chili i fine strimler og hak mandlerne groft. Skær pølserne i skiver og steg dem let i olie sammen med chili, løg og mandler. Lad det dryppe godt af for fedtstof, inden det kommes i salatskålen. Tilsæt citronsaft, olie, eddike, salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt og smag til. Hak krydderurterne og kom dem og rucola i tilsidst. Vend forsigtigt rundt og server straks.

Velbekomme.