Fiskesalat

4 pers.

Ingredienser

1 fennikel
1 gulerod
2 forårsløg
100 g friske grønne bønner
1 spsk. vineddike
salt
10 kogte, nye kartofler (evt. en rest)
300 g kold, dampet fisk (torsk, skrubbe, rødspætte o. lign.)
1 bakke blandede, spæde salatblade

Dressing:
1 stort bdt. dild
½ bdt. persille
2 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
1½ dl jomfruolivenolie
1 spsk. balsamico
1 tsk. citronsaft
1 pasteuriseret æggeblomme
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Gør grønsagerne i stand og skær dem i små stykker. Kog dem i 2-3 minutter i vand med eddike og salt. Hæld dem i en si og lad dem køle af. Skær kartoflerne i skiver. Læg salatblade i et lavt fad og fordel fiskekød, kartofler og grønsager ovenpå.
Bland alle ingredienserne til dressingen i en blender og kør til der dannes en dressing. Hæld den over salaten og server med lækkert, ristet brød.

Velbekomme.