Linsesalat


4 pers.

Ingredienser

3 dl Puy linser
ca. 8 dl vand
½ gulerod
1 stilk bladselleri
1 lille løg
1 stort bdt. dild (stilkene)
1 laurbærblad
salt, friskkværnet peber

Marinade:
1 agurk
1 stort bdt. dild (bladene)
1 skalotteløg
2 spsk. sherryeddike
1-2 spsk. citronsaft
1½ dl ekstra jomfruolivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hæld linserne i en sigte og skyld dem under koldt vand. Kom dem i en gryde sammen med vand, urter og krydderier. Lad linserne simre i ca. 25 minutter uden låg. Eller til de er møre, men ikke udkogte. Lad dem køle af i kogevandet. Fjern urter, dildstilke og laurbærblade. Hæld vandet fra.
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær den i små tern. Hak dild og skalotteløg fint. Bland agurk, løg, dild og resten af ingredienserne med linserne. Lad salaten trække i 1-2 timer inden den serveres.

Velbekomme.