Marinerede grønsager

4 pers.

Ingredienser

1 lille porre
2 persillerødder
2 gulerødder
1/4 blomkål eller ½ broccoli
2 rødløg
2 stilke bladselleri

Marinade/kogelage:
5 dl vand
2 spsk. hvidvinseddike
2 dl hvidvin
2 tsk. salt
15 peberkorn
8 allehåndefrø
1½ tsk. korianderfrø
2 laurbærblade
2 fed hvidløg, finthakket
5-6 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

Gør grønsagerne i stand og skær dem i mundrette stykker. Bring vandet i kog sammen med eddike, vin, salt og krydderier. Kog grønsagerne et par minutter i lagen – gør det ad et par gange. Tag dem op med en hulske og læg dem i en skål. Kog lagen ind sammen med hvidløg, til der er ca. 3/4 tilbage. Tag gryden af varmen og rør olien i. Hæld det over grønsagerne som en marinade. Lad grønsagerne blive kolde, inden de serveres.

Velbekomme.