Gulerods-/rødbedesalat med valnødder

4 pers.

Ingredienser

4-5 gulerødder
3 rødbeder
gerne lidt hvidkål eller knoldselleri

dressing:
1 spsk. citronsaft
1-2 spsk. vineddike
salt, friskkværnet peber
2-3 spsk. olivenolie
16-20 halve valnøddekerner

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til dressingen sammen. Den skal være lidt syrlig, det står bedst til de søde rødder.
Hak valnødderne groft og kom dem i dressingen, lad den stå i 15 minutter.
Snit gulerødder og rødbeder fint – gerne på et skarpt mandolinjern. HUSK: at snitte gulerødderne først. Kom det i en skål og hæld dressingen med valnødderne over. Tilsæt også gerne noget fintsnittet knoldselleri eller hvidkål.
Vend først salaten rundt når den serveres.

Velbekomme.