Bønne-/ansjossalat


4 pers.

Ingredienser

1 lille bdt. bredbladet persille
6-700 g grønne bønner
2 skalotteløg
1 lille dåse ansjoser i olie
1 fed hvidløg
2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1-2 spsk. vineddike
½ tsk. citronskal, revet
ca. 1 tsk. citronsaft
1½-2 spsk. kapers (gerne de salte, der er udblødt i vand)

Fremgangsmåde

Hak persillen fint. Nip bønnerne og kog dem i 3-4 minutter i letsaltet vand. Kom dem så i iskoldt vand, så farven bevares. Lad dem så dryppe af. Kom dem i en skål.
Hæld olien fra ansjoserne og hak dem groft. Hak hvidløg fint og kom dem i en lille gryde sammen med ansjoser og olivenolie. Varm det langsomt op, så ansjoserne ‘smelter’ og løgene bliver klare, uden at brune. Tilsæt eddike, citronskal og -saft, lad det simre lidt og hæld det så over bønnerne. Tilsæt afdryppede kapers og persille. Vend det hele godt rundt og smag til med salt og friskkværnet peber.

Velbekomme fra Manly Man