Gado-Gado salat

4 pers.

Ingredienser

1/4 blomkål i buketter
½ spidskål
100 g grønne bønner
2 gulerødder
50 g bønnespirer
4 forårsløg
2 limeblade
salt

Sauce:
1-2 røde, friske chili
2 fed hvidløg
3 skalotteløg
80 g jordnødder, usaltede
3 spsk. jordnøddeolie
3 spsk. peanutbutter
3 spsk. kokosmælk
2 spsk. tamarindsaft eller limesaft
1-2 spsk. rørsukker
½ bdt. frisk koriander
10 cm. citrongræs skåret i små stykker
1-2 spsk. soya
2 spsk. fishsauce

Endvidere:
1 agurk
4 halve hårdkogte æg
1 løg, fintsnittet og ristet i olie
korianderblade
indonesiske rejebrød – dybstegte så de er poppet og sprøde
lime i både

Fremgangsmåde

Gør grønsagerne i stand og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand med limeblade i. Kog grønsagerne 1 slags ad gangen. Forårsløg skal være gennemkogte. Spidskål og bønnespirer skal være sprøde og kun blancheret. Gulerødder, bønner og blomkål skal koges så de er stadig er lidt sprøde. Lad alle grønsagerne dryppe af.

Sauce:
Snit chili, hvidløg og skalotteløg fint og sauter dem i olie sammen med jordnødder til det begynder at blive gyldent. Tilsæt peanutbutter, kokosmælk, tamarindsaft, sukker, grofthakket koriander og citrongræs. Lad det simre i 1 minut. Blend det til en tyk creme, smag til med soya og fishsauce.
Læg alle de grønsagerne på et fad. Hæld jordnøddesaucen over og læg skiver af agurk, halve æg, ristede løg og korianderblade over. Server med sprøde rejebrød og limebåde.

Velbekomme.