Hønsekødssupper med nudler og vagtelæg

4 pers.

Ingredienser

500 g frisk spinat
4 grønne asparges
2 forårsløg
1 liter hønsebouillon
1 stilk citrongræs
1 frisk, rød chili
2-3 cm. frisk ingefær, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. mørk sesamolie
1½ spsk. limesaft
1 tsk. rørsukker
salt, friskkværnet peber

Fyld:
100 g kinesiske nudler
1 kyllingebrystfilet
3 radiser i skiver
4 friske vagtelæg

Fremgangsmåde

Skyl spinaten rigtig godt og lad den dryppe godt af. Gør asparges og forårsløg i stand og skær dem i småstykker – stil til side.
Kog hønsebouillon i 3-4 minutter med citrongræs, chili, ingefær, hvidløg, mørk sesamolie, limesaft, rørsukker, salt og friskkværnet peber. Lad den stå og trække under låg. Kog risnudlerne efter anvisning på emballagen og fordel dem i 4 suppeskåle.
Skær kyllingebrystfileten i tynde strimler og pocher dem i 3 minutter i 4 dl af suppen, sammen med forårsløg og asparges. Tag det op med hulske og fordel også det i skålene. Blancher spinaten i ca. ½ minut i samme suppe. Si den store portion suppe og bland det med blancheringssuppen, bring det i kog igen. Læg spinaten ovenpå nudler, kød og grønsager og slå et vagtelæg ud øverst. Pynt med radiseskiver og hæld forsigtigt den varme suppe ved. Suppen skal være så varm, at alt bliver varmt og ægget pocherer let.

Velbekomme.