Bøftomater fyldt med sardiner

4 pers.

Ingredienser

4 store, aromatiske bøftomater
1 løg, finthakket
1 stort fed hvidløg, finthakket
1 spsk. olivenolie
1 dåse sardiner i olie, olien siet fra
50 g sorte oliven, hakkede
1 spsk. saltede kapers, godt skyllede
ca. 1 spsk. rasp
4 spsk. frisk, revet pecorinoost

Fremgangsmåde

Skær toppen af tomaterne og udhul dem. Hak indmaden og gem dem sammen med saften.
Steg løg og hvidløg i olie til de er bløde og hæld det i en skål. Kom sardiner i og mos dem lidt. Tilsæt oliven, kapers, indmaden fra tomaterne og så meget rasp at blandingen lige hænger sammen.
Fyld det i tomaterne og stil dem i et ovnfast fad. Drys med ost, læg tomat-lågene ved og bag dem ved 225 grader i 10-12 minutter. Server dem lune eller kolde.

Velbekomme.