Focassia

10 stk.

Ingredienser

Dej:
2 dl lunken vand
10 g gær
1 tsk. rapsolie
1 tsk. groft salt
50 g fuldkornhvedemel
150 g durumhvedemel
50 g mel
Fyld:
2 spsk. tomatpure
5 spsk. koldt vand
1 knsp. chilipulver
1 tsk. tørret oregano
groft salt, friskkværnet peber
30 g revet ost 6%

Fremgangsmåde

Rør gær ud i lunken vand til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og fuldkornshvedemel og rør godt. Tilsæt durumhvedemel lidt efter lidt under omrøring, så der ikke kommer klumper i dejen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time, tildækket.
Drys mel på bordet og hæld dejen ud. Rul dejen ud til en pølse og del den i 10 lige store dele. Tril dejen til små boller ved hjælp af resten af melet. Kom bollerne på en bageplade og tryk dem flade. Bollerne skal hæve igen i 1 time, tildækket.

Fyld:
Rør tomatpure, vand, chili, oregano, ost, salt og friskkværnet peber sammen. Lad det trække i 1 time i køleskab.
Tryk de efterhævede boller let flade og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 6-8 minutter. Tag bollerne ud og skru op til 200 grader. Fordel 1 tsk. af fyldet på hver af bollerne og sæt dem igen ind på øverste rille og bag i yderligere 6 minutter.

Velbekomme.