Pasta med pesto

4 pers.

Ingredienser

Pesto:
1 håndfuld, frisk løvstikke
25 g mandler
25 g frisk, revet parmesan
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
3 spsk. jomfruolivenolie
salt, friskkværnet peber

Desuden:
400 g pasta
reven skal af ½ citron
50 g frisk, revet parmesan

Fremgangsmåde

Pluk løvstikkebladene af og kom dem i en blender sammen med mandler, parmesanost og presset hvidløg. Kør et øjeblik, til det bliver en sammenhængende masse. Tilsæt citronsaft og spæd langsomt med olivenolie, mens blenderen kører. Det skal ende med at blive en grov pestomasse. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Vend pestoen i pastaen og server med revet ost og citronskal.

Velbekomme.