Lakseruller med smag


4 pers.

Ingredienser

Pandekager 6-7 stk.:
1 æg
1½ æggehvide
3 dl skummetmælk
1 dl koldt vand
100 g grahamsmel
60 g hvedemel
1 tsk. raps olie
½ tsk. groft salt

Oste fyld:
11/4 dl hytteost
3 spsk. light flødeost naturel
2 spsk. rød pesto (færdigkøbt)
salt, friskkværnet peber

Laksefyld:
250 g røget laks

Fremgangsmåde

Pisk æg og grahamsmel sammen i en skål. Tilsæt mælk og vand og pisk videre. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt under konstant piskning, så der ikke kommer klumper. Tilsæt tilsidst olie og salt. Lad dejen hvile i 10 minutter. Varm en slip-let pande op og bag pandekager af ca. 1 dl dej pr. pandekage.
Lad pandekagerne køle helt af, dæk dem med film og sæt i køleskab til de skal bruges.

Ostefyld:
Rør alle ingredienserne sammen.

Læg en pandekage på bordet og fordel 1/3 af ostefyldet på pandekagen. Læg 1/3 af laksen lidt spredt på, men ikke helt ud til kanten. Rul pandekagen fast sammen og læg den med sammenføjningen nedad. Skær enderne af og skær så pandekagen i 4 lige store dele. Lav 2 pandekager mere. Anret 3 lakseruller på hver tallerken og pynt med en kvist frisk basilikum.

Velbekomme.