Frikadeller med fedtfattig kartoffelsalat

4 pers.

Ingredienser

1½ kg nye, skrubbede kartofler
500 g hakket skinkekød, 3-7%
1 løg, meget finthakket
salt, friskkværnet peber
1 æg
1 dl havregryn
1 dl vand
1 bdt. persille
1 bdt. purløg
3 spsk. olivenolie
1 bdt. purløg
2 rødløg
2 tsk. grov sennep
1 spsk. hvidvinseddike
150 g rygeost

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, sæt dem til afkøling.
Rør hakket kød med løg, salt, friskkværnet peber, æg og havregryn sammen til en fars. Rør vand sammen med halvdelen af de hakkede krydderurter i farsen og lad det hvile i 15 minutter. Form til små frikadeller og steg dem ved middelvarme i 1 spsk. olivenolie, til de er gennemstegte.
Skær kartoflerne i mindre stykker, snit forårsløg og hak rødløg fint. Pisk resten af olivenolien, sennep, hvidvinseddike, salt og friskkværnet peber sammen og vend kartofler, løg og resten af de hakkede krydderurter i. Server sammen med frikadellerne.

Velbekomme.