Stegte sild med rødløg


Ingredienser

12 ferske sildefileter
salt og friskkværnet peber
3-4 spsk. rugmel
smør til stegning
Lage:
4 rødløg
4 dl lagereddike
3 dl vand
300 g sukker
1 laurbærblad
10 korianderfrø
5 hele, sorte peberkorn
2 spsk. groft salt

Fremgangsmåde

Del sildefileterne igennem og skær rygfinnen fra. Drys dem med salt og friskkværnet peber. Lad dem trække i 1½ time.
Skær løg i tynde ringe og kog dem op i eddike, vand, sukker, salt og krydderer – til sukker og salt er opløst.
Dup fileterne tørre, vend dem i rugmel og steg dem straks gyldne i smør, ca. 2-3 minutter på hver side. De skal være sprøde og gyldne. Læg dem i et dybt fad og hæld den kogende lage og løg over. Lad sildene trække til de er helt kolde.

Velbekomme.