Brød med oregano og soltørrede tomater

Ingredienser

5 dl lunken vand
1 dl skummet mælk
15 g gær
1 tsk. rapsolie
50 g soltørrede tomater i strimler
2 tsk. tørret oregano
100 g rugmel
100 g grahamsmel
200 g sigtemel
175 g hvedemel
1½ tsk. groft salt

Fremgangsmåde

Hæld lunken vand og mælk i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst. Kom olie, soltørrede tomater og oregano i væsken. Tilsæt rugmel og grahamsmel og rør godt. Tilsæt sigtemel og rør igen godt. Stil dejen til hævning i 1½ time, tildækket. Tilsæt salt og halvdelen af hvedemelet, rør godt og lad det hvile i 5 minutter. Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud. Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt, mens der æltes, til dejen har en passende konsistens. Den må ikke være for klistret, men heller ikke for tør. Del dejen i 2 og form runde madbrød. Kom brødene på en bageplade og pensl med æggehvide. Rids brødene med en kniv, så de bliver delt i 6 lige store dele. Lad brødene efterhæve et lunt sted i ½ time. Stil brødene på midterste rille i en forvarmet ovn ved 175 grader og bag i 25-30 minutter.

Velbekomme.