BBQ ben i blommesauce


2 pers.

Ingredienser

1½ dl blommesauce (i asiatiske butikker)
½ dl soya
1 tsk. sesamolie
1 kg. svinekamben

Kålsalat:
1 spsk. ingefær, revet
saft af 1 lime
1 spsk. sukker (sukrin kan bruges som alternativ)
1 spsk. fishsauce
125 g fintstrimlet rødkål
175 g kinakål
50 g saltede peanuts, grofthakkede

Fremgangsmåde

Bland blommesauce med soya og sesamolie i en skål. Kom marinaden i en stor frysepose og kom benene i. Slå en knude på posen og gnid marinaden godt rundt, så alt kødet er dækket. Lad benene trække i 24 timer i køleskab.
Tænd ovnen på 200 grader, læg benene på en rist. Sæt dem i ovnen i 15 minutter, skru ned til 140 grader og lad benene få yderligere 1 time 45 minutter eller til de er helt møre.

Bland ingefær, limesaft, sukker og fishsauce i en skål og rør til sukkeret er opløst. Vend kålene i og lad dem trække i ½ time. Drys med hakkede peanuts og server til benene og evt. kogte ris.

Velbekomme.