Olivenbrød

Ingredienser

5 dl lunken vand
15 g gær
1½ æggehvide
½ spsk. rapsolie
10 sorte oliven uden sten, skåret i skiver
1 spsk. rød pesto
200 g durummel
200 g sigtemel
1 tsk. groft salt
200 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunkent vand, til den er opløst. Kom æggehvide, olie, de skivede oliven og rød pesto i væsken og rør godt. Tilsæt durummel og sigte mel under omrøring. Stil dejen til hævning et lunt sted i 2 timer. Tilsæt salt og halvdelen af hvedemelet, rør godt. Lad dejen stå i 10 minutter. Drys mel på bordet og hæld dejen ud, tilsæt resten af melet under æltning. Form dejen til et aflangt brød og læg på bageplade. Drys med lidt durummel. Lad brødet hæve, tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Kom brødet i en kold ovn og bag ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Velbekomme.