Rugboller med kommen

24 stk.

Ingredienser

1 pk. gær
2½ dl lunkent vand
2½ dl lunkent kærnemælk
1½ tsk. salt
2 spsk. stødt kommen
2 æg
2 spsk. olie
300 g groft rugmel
ca. 650 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet, kærnemælk, salt, kommen, æg og olie, bland det hele sammen. Rør rugmelet i. Tilsæt det meste af hvedemelet og ælt dejen godt igennem. Resten af hvedemelet tilsættes afhængig af dejens konsistens.
Dæk dejen til med plastfilm og stiles til hævning et lunt sted i 45 minutter.
Slå dejen ned og form til 24 boller og sæt dem på bageplade, lad dem efterhæve i ½ time.
Pensl med sammenpisket æg og mælk. Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Velbekomme.