Brød med tørret frugt

1 brød

Ingredienser

2½ dl lunken vand
25 g gær
1 dl A38
1 æble i små tern
10 g solsikkekerner
10 g sesamfrø
75 g grahamsmel
75 g sigtemel
75 g durummel
75 g tørrede frugter, skåret i mindre stykker
200 g hvedemel
1 tsk. groft salt

Fremgangsmåde

Rør gær ud i lunken vand indtil gæren er opløst. Tilsæt A38, æbletern, solsikkekerner, sesamfrø, grahamsmel, sigtemel, durummel og tørret frugt, rør godt. Tilsæt ca. halvdelen af hvedemelet og rør godt rundt. Sæt til hævning i ca. 1 time, tildækket og lunt. Tilsæt salt og rør godt rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt. Drys mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Form til et brød og læg på en bageplade. Lad den hæve i yderligere 45 minutter, tildækket og lunt. Bages i en forvarmet ovn på midterste rille ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Som tørret frugt kan evt bruges:
rosiner, figner, abrikoser eller dadler. Dejen kan også formes til boller i stedet for.

Velbekomme.