Spinatboller


25 stk.

Ingredienser

200 g friske spinatblade
½ dl knækkede hvedekerner
3 dl kogende vand
4 dl skummetmælk
25 g gær
2 dl havregryn
50 g solsikkekerner
75 g fuldkornsmel
200 g sigtemel
800 g hvedemel
1½ tsk. groft salt

Fremgangsmåde

Skyl spinatbladene rigtig godt og nip stilken af. Kom dem i en gryde og kog dem under låg i egen væske i ca. 4-6 minutter. Fjen gryden fra varmen og tag låget af – afkøl spinaten.
Hæld den kogende vand og de knækkede hvedekerner og lad dem trække i 30 minutter. Tilsæt skummetmælk og gær og rør til gæren er opløst. Kom havregryn, solsikkekerner og de afkølede spinatblade i væsken og rør godt. Tilsæt fuldkornsmel og sigtemel, rør godt. Kom halvdelen af hvedemelet i lidt efter lidt, rør godt og stil til hævning et lunt sted i 1½ time, tildækket. Tilsæt salt og 1/4 det resterende mel i under omrøring. Lad dejen ståi 10 minutter, kom mel på bordet og ælt resten af hvedemelet i. Del dejen i 25 stykker og rul til boller. Læg bollerne på en bageplade, dæk dem til og lad dem hæve i yderligere 1 time. Pensl dem med æggehvide og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25-30 minutter.

Velbekomme.