Æble-/abrikosbrud


8-10 stk.

Ingredienser

Dej:
2 dl lunken skummetmælk
20 g gær
1 æg
½ tsk. flydende plantemargarine
1 knsp. salt
1/4 tsk. rørsukker
300 g hvedemel

Fyld:
2 æbler, skrællede
50 g tørrede abrikoser
½ tsk. stødt kanel
13/4 dl vand

Pynt:
æggehvide
groft rørsukker eller perlesukker

Fremgangsmåde

Skær æblerne i mindre stykker. Kom æble, abrikos, vand og kanel i en gryde og kog ved svag varme i 15 minutter under omrøring. Den er færdig når den har en halvtyk og grød-agtig konsistens. Afkøl.
Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt æg, flydende margarine, salt og rørsukker. Rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt til sidst dejen godt igennem og stil til hævning et lunt sted i 1 time, tildækket. Ælt dejen igen og rul ud til en kvadratisk firkant, ca. ½ cm. tyk. Skær firkanter af ca. 7 x 7 cm. og kom 1 spsk. fyld på midten af hver firkant. Pak enderne om fyldet, så der haves små pakker. Tryk enderne sammen og sæt dem på bageplade. Pensl med æggehvide og drys med groft rørsukker eller perlesukker. Lad dem igen hæve i ca. ½ time. Bag dem ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.

Velbekomme.

Opskriften er lavet i samarbejde med: Travalike.dk