Lakserisotto

4 pers.

Ingredienser

3 spsk. olivenolie
2 skalotteløg, finthakkede
300 g Aborio risottoris
3 dl hvidvin
ca. 7 dl varm grønsagsbouillon
1 bdt. asparges skåret i stykker
4 laksefileter i strimler
salt, friskkværnet hvid peber
1-1½ bdt. dild, hakket
frisk, revet parmesan

Fremgangsmåde

Varm olien i en sauterpande og svits løgene til de bliver bløde, men de må IKKE tage farve. Tilsæt ris og rør godt, så olien bliver fordelt på alle riskornene og de bliver let gennemsigtige. Tilsæt vinen og lad den koge helt ind under konstant omrøring. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, ca. 1 dl ad gangen og lad det koge godt ind i risene mellem hver gang, rør hele tiden! Forsæt til al bouillon er brugt, processen tager ca. ½ time, risene skal stadig være al dente. I de sidste 5 minutter tilsættes laksestrimlerne og lad dem varme godt igennem inden aspargessnitter tilsættes. Smag til med salt, friskkværnet hvid peber og hakket dild. Serveres portionsvis i dybetallekner med frisk, revet parmesan over.

Velbekomme.