Blomkålssuppe med tigerrejer

4 pers.

Ingredienser

1 tsk. paprika
2 fed hvidløg, finthakket
1 løg, hakket
2 spsk. olivenolie
1 blomkål i store bukketter, inkl. stok.
3 laurbærblade
1 liter vand
groft salt, friskkværnet peber
4 skiver brød i tern
3 spsk. olivenolie
200 g tigerrejer
dild

Fremgangsmåde

Svits paprika, hvidløg og løg i olie, rør godt rundt. Tilsæt blomkål og lad det svitse med. Tilsæt laurbærblad, vand, salt og friskkværnet peber. Læg låg på og lad det simre i 20 minutter. Skær brødet i tern, den dem i lidt olivenolie og drys med flagesalt. Bag dem 10 minutter ved 200 grader i ovnen, til de bliver gyldne og sprøde.
Pil rejerne og tag tarmen ud (ved at skære den op i ryggen og tage den sorte tarm ud). Steg rejerne på en pande til de bliver lyserøde, give dem endelig ikke for meget, så bliver de seje.
Tag suppen af varmen og tag laurbærblade op. Bland suppen til en glat suppe og smag til med salt og friskkværnet peber. Varm den godt igennem, server med croutoner og stegte rejer på toppen. Pynt med dild.

Velbekomme.