Rosmarinbrød

2 stk.

Ingredienser

400 g hvedemel
20 g gær
1½ tsk. groft salt
15 g vindruekerneolie
3 dl vad
3 kviste frisk rosmarin
groft salt

Fremgangsmåde

Rør mel, gær, groft salt og olie sammen i en skål, brug gerne en røremaskine. Tilsæt vand lidt efter lidt, så dejen bliver meget smidig. Den skal kunne trækkes langt ud, som et stykke tyggegummi.
Drys lidt mel på køkkenbordet og kom dejen ud på det. Del den i 2, fold hjørnerne ind under bunden på hvert stykke og form som en bold. Smør 2 springforme med olie og kom dejen i, pensl dem med olie. Dæk formen med film og lad dem hæve et lunt sted i 2 timer. Pluk nålene af de friske kviste rosmarin og stik dem ned i brødene, lad dem hæve i endnu ½ time.
Forvarm ovnen til 250 grader og drys brødene med groft salt, sæt i ovnen og skru ned til 200 grader. Bag dem i 10 miutter, vend brødene ud af formene og bag dem i endnu 5-10 minutter – til skorpn bliver lidt sprød.

Velbekomme.