Farseret perlehøne

4 pers.

Ingredienser

2 store perlehøns, rensede

Fyld:
1 dl daggamle brødkrummer, revet
2 skalotteløg, finthakkede
1 fed hvidløg, finthakket
salt, friskkværnet peber
2 spsk. persille, hakket
1 spsk. esdragon, hakket
1 spsk. salvie, hakket
250 g kantareller
1 æggehvide
10 kviste frisk timian
8 fed hvidløg, hele
½ dl hvidvin
½ dl hønsebouillon
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær lårene af perlehønerne, så der haves et dobbelt bryst med ben. Løsn forsigtigt skindet med fingrene, så der dannes en lomme.
Bland brødkrummer, skalotteløg, hvidløg, salt, friskkværnet peber, krydderurter, 125 g hakkede kantareller og æggehviden. Fordel farsen på de 2 perlehønebryst og glat lidt ud.
Brun bryst’erne i lidt smør på ale side, kom timiankviste og hele hvidløg ved. Sæt det hele i ovnen – vær sikker på at gryden/panden kan tåle at komme i oven – ved 190 grader i 20 minutter. Tag kødet op og fjerne timiankvistene. Hæld vin og bouillon i gryden/panden og varm det godt igennem. Hæld det igennem en sigte. Varm saucen igennem igen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Rist risten af kantarellerne i lidt smør på en pande.
Skær brystkødet i skiver på skrå, server med saucen og de smørristede kantareller.

Velbekomme.