Catalansk kylling

4 pers.

Ingredienser

1 god kylling, parteret
olivenolie
1 tsk. tørret timian
1 laurbærblad
2 løg i både
4 dl hønsebouillon
2 dl hvidvin
salt, friskkværnet peber
12 gode svesker uden sten
12 tørrede abrikoser
2 pærer, skrællede, udkernet og skåret i kvarter
1 dl sød sherry
2 spsk. pinjekerner
hakket persille

Fremgangsmåde

Brun kyllingestykkerne på alle sider i olivenolie, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag dem op på en tallerken. Brun krydderurter og løg, hæld bouillon og vin ved og lad det simre til løgene er møre. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, læg låg på og lad det simre i 20 minutter. Kom pærer, svesker og abrikos ved sammen med sherry og lad det simre i endny 25 minutter – kyllingen skal være så mør at den slipper skroget. Drys med pinjekerner og hakket persille. Server med en god salat og groft brød.

Velbekomme.