Speltbrd med hvedekerner


2 brød

Ingredienser

200 g hvedekerner
5 dl vand
4 dl tykmælk
50 g gær
2 spsk. vindruekerneolie
1 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
400 g fint speltmel
400 g hvedemel

Fremgangsmåde

Kom hvedekerner og vand i en gryde og kog det op, lad det simre i 15 minutter. Tag af varmen og kom det i en skål. Rør tykmælk i og tilsæt så gær, olie, salt og suker. Rør begge slags mel i, dejen skal være ensartet og smidig. Ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning tildækket og lunt i 1 time. Del den i 2 og form til runde brød. Stil dem på bageplade og lad dem efterhæve i 20 minutter. Pensl med vand og bag ved 200 grader i 45 minutter. Lad den køle af på bagerist.

Velbekomme.