Libanesiske kødspyd

4 pers.

Ingredienser

400 g lammekød i tern
1 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
½ tsk. stødt chili
salt, friskkværnet peber

Desuden
1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
200 g græsk yoghurt
1/4 dl citronsaft
salt, friskkværnet pebe
1 agurk
4 aromatiske bøftomater
1 bdt. bredbladet persille
1 bdt. frisk mynte
1 bdt frisk koriander
6 grove pitabrød
1 spsk. citronsaft
1/4 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Krydr kødet med paprika, spidskommen, chili, salt og friskkværnet peber. Sæt det på spyd og grill i 5 minutter på hver side, enten på havegrill eller på grillpanden.
Blend kikærter, hvidløg, yoghurt og citronsaft, smag til med salt og friskkværnet peber.
Skræl agurken og flæk den, fjern kernerne og skær den i skiver. Hak tomater groft og bland agurkeskiver og tomater med de friske, hakkede krydderurter.
Rist 2 af pitabrødene sprøde og bræk dem i mindre stykker.
Pisk citronsaft og olivenolie sammen, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld dressingen over salaten lige inden servering og server dem med de grillede kødspyd.

Velbekomme.