Kyllingegumbo med hummerhaler


4 pers.

Ingredienser

350 g kyllingefilet
salt, friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
1 løg, hakket
1 grøn peberfrugt, i små tern
5 stilke bladselleri, i tern
2 fed hvidløg, finthakket
1 knust laurbærblad
½ tsk. tørret timian
1 porre, snittet
1 tsk. røget paprika
2 tsk. mel
6 dl hønsebouillon
250 g hummerhaler
2 aromatiske tomater, flåede og hakket
2 spsk. persille, hakket

Fremgangsmåde

Dup kødet tørt og skær det i tern, krydr med salt og friskkværnet peber og brun det på alle sider. Tag kødet op. Kom lidt mere olie i gryden og sauter løg, peberfrugt, bladselleri, hvidløg, laurbærblad og timian – rør godt rundt – til grønsagerne er møre. Tilsæt porre og svits dem med i ca. 1 minut. Drys paprika og mel over og spæd med bouillon lidt efter lidt, rør godt hele tiden. Læg kyllingetern tilbage i gryden og lad det simre i ca. 10 minutter. Tilsæt de sidste ingredienser og varm det hele igennem og smag til. Server straks.

TIP: I stedet for hummerhaler kan der bruges tigerrejer.

Velbekomme.