Pasta bolognese med kyllingelever

4 pers.

Ingredienser

150 g god kvalitets bacon i tern
2 spsk. olivenolie
2 løg, hakkede
2 gulerødder, i små tern
2 stilke bladselleri, finthakket
750 g hakket, mager oksekød
300 g kyllingelever
1 lille dåse koncentreret tomatpure
2 dl tør hvidvin
3 stykker appelsinskal
4 dl god, kraftig oksebouillon
salt, friskkværnet peber
frisk, revet muskatnød
tørret pasta af en art
frisk, revet parmesan

Fremgangsmåde

Rist bacontern i olivenolie under konstant omrøring. Kom løg og grønsager i gryden og lad dem svitse til de bliver gyldne.
Tilsæt hakket kød og steg videre under omrøring, til kødet er grynet og brunet. Halver kyllingeleverne og kom dem i gryden sammen med tomatpure, lad det svitse. Tilsæt vin, appelsinskal, bouillon og krydderier. Lad det hele simre 45 minutter. Hvis det er nødvendigt kan der spædes med mere bouillon – hvis der er for meget væde koges saucen ind til ønsket tykkelse. Vend saucen med nykogt pasta, kogt al dente og server rygende varm med frisk, revet parmesanost.

Velbekomme.