Gravad laks

10 pers.

Ingredienser

2½ kg. laksefilet
2 spsk. hele peberkorn
1 spsk. korianderfrø
120 g groft salt
170 g sukker
200 g dild, finthakket + 6 kviste

Rævesauce:
3 spsk. brun farin
3 spsk. dijonsennep
3 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. rapsolie
100 g dild, hakket

Fremgangsmåde

Frys laksefilet’en ned i 24 timer og tø den så op igen.
Fjern alle småben med en fiskepincet og trim kanterne. Skrab skæl af skindsiden og læg laksen med skindsiden nedad på et stykke film. Knus peberkorn og korianderfrø i en morter og bland dem med salt og sukker. Fordel finthakket dild over laksen og dæk med krydderblandingen. Skær laksen i 2 lige store stykker på langs. Læg 3 dildkviste på det ene stykke, læg det andet fiskestykke ovenpå med kødsiden nedad. Pak filmen om fisken og læg den i køleskab i 2 dage.
Sauce:
Alle ingredienserne kommes i en blender og kør til blandingen er glat og sukkeret opløst.

Servering:
Pak laksen ud og tør den fri for krydderier. Skær laksen i meget tynde skrå skiver med en MEGET skarp kniv. Læg på et fad, pynt med de resterende 3 dildkviste og server med saucen.

Velbekomme.