Øl-marineret mørbrad

4 pers.

Ingredienser

1 stor svinemørbrad
olie

Marinade:
1 friskpresset appelsinsaft
1 dl stout (mørk øl)
1 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. paprika
lidt chilipulver
2 tsk. koncentreret tomatpure
½ dl citronsaft
salt, friskkværnet peber

Desuden:
1 lille kinakål
250 g aromatiske cherrytomater, halverede
4 dl fine ærter
5 dl vilde ris, kogte
olie-eddikedressing

Fremgangsmåde

Afpuds mørbrad og skær den i tykke skiver, som deles engang på langs. Tryk dem lidt flad med håndroden.
Bland marinaden, hæld det i en pose og kom mørbradstykkerne i. Masser marinaden godt ind i kødet og læg det køleskab i 4-6 timer.
Ryst marinaden af (gem marinaden) og dup kødet tørt. Sæt mørbradstykkerne på små træspyd og steg dem i lidt olie på en pande. Tag dem af.
Hæld marinaden på panden og lad den koge op, hæld den over kødet.
Bland tomater med ris og ærter. Vend lidt dressing i salaten og smag den til.
Fordel kål på 4 tallerkner, kom rissalat, kød og marinade på, server.

Velbekomme.