Helt bagt sandart i salt

4 pers.

Ingredienser

1 hel sandart
4-5 dl groft sal
4 kviste timian
6 laurbærblade
ekstra jomfruolivenolie
citronbåde
2 spsk. finthakket persille

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Rens fisken indvendig og lad skindet bliver på. Drys ca. 1/3 af saltet i bunden af et fad. Fyld timian og laurbærblae i fisken og læg den ovenpå saltet. Kom resten af saltet ovenpå og dæk fisken helt. Bag fisken i ca. 45 minutter. Tag den udaf ovnen og afkøl i 5 minutter. Slå forsigtigt på saltet så det krakelerer og fjern det. Træk skindet af fisken og med en ske og en gaffel fjernes de små ben fra finnerne. Løft hver af de øverste fileter op på et varmt fad. Løft forsigtigt rygbenet op og tag så de nederste fileter op. Fordel fileterne på varme tallerkner og hæld dryp med olivenolie og drys med persille. Serveres med citronbåde.

Velbekomme.