Bagt torsk med tomatsauce

4 pers.

Ingredienser

200 g torsk i fileter
lidt olivenolie
flagesalt, friskkværnet peber

Sauce:
1,2 kg. modne, aromatiske tomater
2 håndfulde frisk basilikum
2 fed hvidløg, revet
15 rosa peberkorn, knuste
groft salt
2 spsk. olivenolie

Desuden:
kogte jasminris

Fremgangsmåde

Halver tomaterne og stil dem med den flade siden nedad i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem i en 100 grader varm ovn i 50 minutter, til de er møre. Tag dem ud af ovnen og hæld væden i en skål og hak tomaterne med 1/3 af basilikummen og krydr med rosa peber, salt og hvidløg.
Varm en gryde med lidt olie og varm tomatblandingen god igennem. Tag den af varmen og si blandingen over i en ren gryde – pres alle tomaterne godt i sigten, så saft og smag kommer med. Lad saucen koge ind til en passende tykkelse og rør resten af den grofthakkede basilikum i lige inden servering. Læg hver enkelt fiskefilet sammen så den bliver til en høj firkant. Læg dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Bag fiskestykkerne i en 175 grader varm ovn i 4-6 minutter til de er akkurat gennemstegte. Server med tomatsaucen og friskkogte jasminris.

Velbekomme siger de fra Fosh.dk