Lækkert speltbrød

2 stk.

Ingredienser

1 dl perlespelt
4 dl vand
3 dl soyamælk
1 dl A38
50 g gær
1 spsk. olie
2½ tsk. groft salt
2 spsk. citronsaft
50 g havreklid
400 g fuldkorns speltmel
5-600 g fint speltmel

Fremgangsmåde

Skyl perlespelten og kog dem i de 4 dl vand i 20 minutter. Tag 2 dl af kogevandet fra i en stor skål og bland det med soyamælken og yoghurt. Rør gæren ud i væsken sammen med olie, salt og citronsaft. Lad kernerne stå og køle lidt, hæld evt. vand fra. Rør dem i sammen med klid og det grove speltmel. Tilsæt det fine speltmel lidt ad gangen og ælt det igennem. Dejen skal være tung, men smidig – mængden af det fine speltmel kan variere, så tilsæt det lidt efter lidt. Lad det hæve et lunt sted, tildækket i 1½ time. Ælt dejen igennem igen og form til 2 brød, lad dem efterhæve i endnu 45 minutter. Rids dem med en skarp kniv, pensl med vand og drys evt. med lidt mel.
Bag dem på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn i 40 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Velbekomme.