Sukkersaltet laks med vinaigrette

4 pers.

Ingredienser

500 g lakseside uden ben
40 g fint havsalt
40 g sukker
skal af 1 citron

Vinaigrette:
1 spsk. bananskalotteløg, finthakket
korn af ½ sang vanilie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. æblevineddike
1 spsk. flydende honning
1 spsk. koldpresset rapsolie
salt
100 g friske ribs, ribbede

Fremgangsmåde

Tjek at laksesiden er helt uden ben, ellers fjern dem med en pincet. Læg laksen med skindsiden nedad i et lille fad og fordel sukker, salt og citronskal ovenover. Dæk den til med film og stil den på køl i 24 timer.

Vinaigrette:
Bland skalotteløg, vaniliekorn, citronsaft, eddike, honning og olie sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Bland til sidst ribsene i.

Børst evt. overskydende sukker og salt af laksen (forsigtigt) og skær skindet af. Skær den i MEGET tynde skrå skiver og anret dem på en tallerken med lidt blandede salatblade dryppet med lidt citronsaft og lidt salat – og vinaigretten.

Velbekomme.