Salat med laks og grapefrugt

2 pers.

Ingredienser

4 tykke skiver rugbrød
lidt jomfruolivenolie
flagesalt
3 pink grapefrugt
2 spsk. flydende honning
1 spsk. jomfruolivenolie
1 lollo rosso salat, plukket
1 avocado i skiver
1 salatløg i tynde både
salt, friskkværnet peber
150 g røget laks i skiver
100 g blød gedeost

Fremgangsmåde

Skær skorpen af rugbrødet og skær hver skive i aflange stykker. Kom lidt olie og lidt flagesalt på og rist rugbrødet i ovnen ved 180 grader, til de er sprøde.
Skær skrællen af grapefrugterne og vær omhyggeligt med at få alt af den hvide hinde med. Skær grapefrugterne i fileter, hold dem over en skål imens så saften opfanges.
Bland grapesaften med honning, olivenolie, salt og friskkværnet peber. Vend dressingen med salat, avocado og løg. Smag til med salt og friskkværnet peber og anret salaten med laks, gedeost og grapefrugtfileter. Server straks med de sprøde rugbrødsskiver.

Velbekomme.