Spaghetti med muslinger


2 pers.

Ingredienser

150 g god spaghetti
500 g små muslinger
1 fed hvidløg
1 bananskalotteløg, finthakket
1 spsk. smør
1 spsk. jomfruolivenolie
1 dl hvidvin
3 tomater uden kerner, skåret i tern
salt, friskkværnet peber
frisk, fintrevet parmesan

Fremgangsmåde

Kog spaghettien til den er al dente, efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra, men GEM 2 dl af kogevandet.
Rens muslingerne og kasser dem der ikke åbner sig, når de bankes let mod køkkenbordet.
Svits løg og skalotteløg i olie og smør til de bliver klare, men ikke tager farve, rør i det. Kom muslinger ved. Hæld hvidvin og vand ved, læg låg på og lad det dampe i 2-3 minutter.
Kom spaghettien ved sammen med de hakkede tomater og persille. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server straks med parmesan på toppen.

Velbekomme.