Spinat-/gulerodsboller

10 stk.

Ingredienser

200 g hakket, frosset spinat
2½ dl kogende vand
2 tsk. salt
1 dl cultura eller yoghurt naturel
50 g gær
2 spsk. rapsolie
150 g gulerødder, revne
1 dl solsikkekerner
1½ dl rugmel
7½-8 dl hvedemel

Fremgangsmåde

Kom spinatkuglerne i en stor skål og hæld kogende vand over. Rør, til de er optøet.
Rør cultura og salt i. Smuldr gæren og rør den i. Tilsæt revne gulerødder olie, solsikkekerner og rugmel, rør godt. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er klistret, men ikke våd. Rør dejen godt i et par minutter. Lad den hæve lunt under et viskestykke i 15 minutter. Tag en stor ske og dyp dem i lidt mel. Form store uregelmæssige boller og sæt dem på en bageplade. Drys med mel og lad dem igen hæve tildækket i 20 minutter. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er lysebrune. Afkøles på rist. Perfekte til sandwich.

Velbekomme.